fredag 21 mars 2014

Bilder från årets skogsmullelek och MONSTER

På tisdagar går vi på skogsmullelek. Förra året var Leander inte så värst övertygad, men nu tycker han att det är jättekul och om man frågar vad han vill göra föreslår han ofta att vi ska åka till "Hurra-hurra". Det är så gulligt, han är övertygad om att kursledaren heter Hurra-Hurra, fast egentligen heter hon ju Susanne. Men varje gång sjunger vi "Hurra, hurra, hurra, jetzt sind wir wieder da!" när det börjar och han tror nog att vi talar om för henne att vi har kommit eller något.

 

Egentligen är det från två år, men nu börjar Tabea bli så stor att hon kan "vara med" lite också. Som vanligt tycker mina barn att matsäcken är det viktigaste. :-)





Leander pysslar en vårstav som nu står i krukan till persikoträdet (som f.ö. har börjat blomma!).


I tisdags hade grodorna kommit till groddammen och det tyckte Leander var jättespännande. "Hej grodan!" ropade han och vinkade. Det finns massor med grodägg i dammen så vi kommer förhoppningsvis att få se många grodor framöver.

I skogen hänger en massa remsor av svarta sopsäckar eller dylikt i ett träd, och de två större pojkarna sa att det nog var monster. Leander är lite rädd för monster just nu (fast han säger att de bara äter gräs och ibland lite bröd och äpple, så de verkar ju inte så farligt egentligen) för de kommer om nätterna och vill sova i hans säng! Varje kväll måste vi tala strängt med monstren och säga åt dem att de ska sova i sina egna sängar och då gör de det. "Mamma, äter monstren gräs nu?" frågade han en morgon när han vaknade. Jag svarade att jag ju inte kunde veta så noga om monstren redan åt frukost eftersom de var hemma hos sig som vi sagt åt dem kvällen innan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar