söndag 7 september 2014

Leander bygger

Ralph har sågat till en försvarlig mängd lättbetongstenar som barnen kan ha att bygga med på deras byggarbetsplats. De gör inte lika stor skada på tår, leksaksfordon eller terrass som vanliga betongstenar. (Och jag har hittat ett recept på lekbetong. Bara sand och stärkelse och vatten. Hur coolt som helst, den beter sig som riktig betong. Så länge man rör är det flytande och slutar man att röra så stelnar det och man kan mura ihop små stenar. Och så löser man bara upp det med vatten sedan. Men det mamma-trixet sparar jag till en särskilt svår dag...).

Hur som, dessa stenar har lastats av och på samtliga fordon, det har byggts murar och torn och "paket" (ett av Leanders favoritprojekt har varit att bygga "paket"). Men nyligen byggde Leander denna avancerade skapelse:
 
Jag förselog att vi kunde ta ut djuren och leka djurpark, så det flyttade in tre kor och en häst. Ingen fara förresten - kon i mitten rymmer inte fastän det är lite öppet. Hon "har bara varit och handlat, men sedan gick hon hem igen!" :-) En kalv blev helt vild och började hoppa över murarna som den ville!

 Tabea förstod sig inte riktigt på det där och körde lite med bilen istället.

***Godnatt från oss!***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar