torsdag 21 augusti 2014

Leander pysslade åt lillebror

Leander var så spänd och nyfiken och längtade enormt efter sin lillebror de sista veckorna innan Raphael föddes. Vi fördrev tiden med att pyssla lite presenter till bebisen.

Av en slump hittade vi ett set med sex träfåglar som Leander målade i regnbågens färger. Har ni föresten tänkt på att färgernas ordning i regnbågen också är hur de blandar sig med varandra? Det är ju väldigt logiskt egentligen och jag kände mig ganska dum som inte hade tänkt på det tidigare, men Ralph - som brukar veta sådana saker - hade inte heller tänkt på det. Faktiskt.

 

Sedan polerade vi (jag) dem med bivax och olja och gjorde en fin mobil av dem.

Leander var även noga med att hans bror måste ha en outfit med grävskopor på ("Eller kasnske lastbilar!") när han skulle åka hem från sjukhuset. Eftersom det vare sig fanns sådana kläder i våra gömmor, eller i någon av Neckartenzlingens affärer, stämde han träff med sin farmor för att själv göra slag i saken. Den ömma modern köpte ett set med någon töntig båt på, gossebarnet gav instruktioner och farmor applicerade. Resultatet blev en dress som vem som helst skulle drömma om...



1 kommentar:

  1. Leander är en duktig designer och farmor en duktig sömmerska. Avis...

    SvaraRadera