söndag 18 maj 2014

Tabeas födelsedagskalas

I lördags var det äntligen dags för Tabeas födelsedagskalas. Det blev väldigt lyckat och hon tycker själv att hon är stor nu.

Gullungen var sötast av alla i den nya outfiten som farmor hade sytt. Hårbandet fick sitta kvar hela dagen och även solhatten (bild kommer senare) föll väl i smaken. Vi måste försöka gå på många kalas i sommar, för klänningen är helt bedårande.



Den ömma modern hade klippt ut en massa fjärilar med nagelsax (den är hel slö nu!) och klistrat upp på väggen runt fotona som togs när hon bara var en dag gammal. Det blev så fint att till och med Ralph tycker att de kan få sitta kvar ett tag!



På fikabuffén fanns cakepops i form av humlor (barnen gillade dem skarpt!), chokladmuffins, rabarber-jordgubbsgrottor och lite kex. 





Sedan lekte alla sju barnen hur fint som helst i trädgården medan jag fick lite hjälp att fixa klart kvällsmaten. Helt otroligt att sju ungar mellan ett och fyra år kan leka tillsammans i flera timmar nästan helt utan bråk. Tabeas fadder Alessandro kom resande från München och tog alla stilpoäng som lekfarbror!



Kvällsmaten hann jag förstås inte fotografera, men det fanns kall mangosoppa (rekommenderas!), kokosräkor med ananasdipp (är nog trots allt godare om de friteras, räkorna blev sega av att vara i ugnen så länge), machésallad med avocado, jordgubbar och mandel (fick inte tag på babyspinat, men det blev jättegod så också), caprese och en potatissallad som vår granne Christin hade gjort. Till det grillades det kycklingspett, halloumi och Nürnbergerkorvar. Kati hade med sig efterrätt. Mums!

Fina presenter fick hon också: en FischerPrice-telefon, badankor, en pysselbok (mest för mamma kanske...), hårspännen, tvålfärger, en väst, stämplar, en anslagstavla och två myskuddar som vår dutkiga granne hade sytt (se hennes shop här: Zauberhaftes Kinderzimmer).

Alla barn fick med sig en liten present hem: små blomkruko rsom jag stämplat deras namn på och satt på en liten gul glittersten. I krukorna fanns solrosfrön, en liten påse gummibjörnar, en ballong och två chokladkarameller. Utom Tabea som fick frön, ballong och en fruktbar istället. Någon måtta får det vara...)

Kompletterar med mer bilder imorgon, nu är det för mörkt för att fotografera!

1 kommentar:

  1. Det verkar ha varit ett lyckat kalas! Fina bilder på barnen och en jättesöt klänning som farmor hade sytt.

    SvaraRadera