torsdag 1 maj 2014

Låda med skogstema!

I onsdags satte vi ihop en liten leklåda med skogstema. Leander hjälpte till att göra två sorters trolldeg. Han tycker att det är så kul att mäta upp, blanda och röra. Den gröna degen vi färgade med spenatpulver och lite grön livsmedelsfärg. Vi hade i lite eterisk olja med citrongräsdoft också (det närmaste gräs jag hade hemma! :-)). Vi gjorde även en deg som vi färgade med kakao och hade i lite blandolja - "relax" tror jag den hette, den luktade lite vanilj, mmm... Var lite imponerad av att inte ens Tabea försökte äta så mycket deg.

Kompletterade med de nya skogsdjuren, ett par träd i trä, kottar och torkade lagerblad. I trädgården hämtade vi en handfull mejram, några maskrosor och lite stenar.
å

å
åda
Sedan var det bara att sätta igång. Leander bestämde snabbt att man måste sitta i lådan för att kunna arbeta ordentligt. Lillasyster kollade läget lite...

...innan även hon insåg att det nog var det bästa! Det är kul att dra loss blade från maskrosorna och lagerbladen prasslar spännande när man bryter dem.

Man kunde t ex göra avtryck i leran med olika saker. Det roliga med Schleich-djuren är att alla har mönster under fötterna, så man kan göra djurspår med dem om man vill.

 De byggde ett hus åt älgen (vi lade till lite byggklossar också) och dekorerade med maskrosorna.

En kul låda som jag nog tar fram om några dagar igen! Allt går att spara ett tag utom de färska blommorna och örterna förstås, men just maskrosor och mejram har vi ingen direkt brist på... Lättstädat var det också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar