lördag 21 juni 2014

Leanders och Leas födelsedagskalas

När man fyller tre år "behöver" man förstås ett riktigt motto-kalas. Eftersom bästisen Lea fyller år bara två dagar innan Leander så firade vi ihop (i år igen). Vi hade havs-/ocean-/strandtema och det hela blev väldigt lyckat.

Kati hade gjort inbjudningskort i form av en mussla. Inuti stod texten på en silverpärla.



Tyvärr var vädret väldigt ostadigt, så vi råkade vänta för länge med att bestämma om vi skulel var ute eller inne (man vill gärna vara ute med 11 barn i åldrarna 1-4 år...). När vi väl började duka så hann vi inte med att dekorera. Det blev förstås lite av ett antiklimax eftersom vi hade planerat en "undervattensgrotta" och jag hade målat ett jättestort plakat med hål att kasta bollar igenom.

Jag hängde upp det i trädgården nu i helgen istället!



Men tårtorna och muffinsen blev succé! Vi hade en swimmingpool-cheesecake, pärlmusselmuffins, fruktsalladshaj och en sandslottstårta. Allt gick åt som smör i solsken.





Sedan lekte barnen och framåt kvällen blev det hamburgerbuffé. Med tanke på att det var totalt 22 personer så var det hela mycket avspänt (men det blir ju lite stressigt ändå förstås!).



En del pappor hjälpte till att grilla...


...och andra vilade sig på terrassen!


Innan barnen gick hem fick de varsin glitterhink med en egengjord ocean-målarbok, en ballong, en badkula i form av en sjöstjärna och en påse med gelégodis i havsformer (godiset är redan uppätet på den här bilden...).




När värdbarnen somnat så satt vi värdföräldrar och chillade en stund tillsammans. Det var ett roligt kalas och jag hoppas att det funkar nästa år också. Men eftersom Lea och Leander inte ska gå på samma Kindergarten så kan det kanske bli svårt tyvärr. Med olika kompiskretsar blir det nog för många barn...

Det var sista barnkalaset för i år och jag sörjer faktiskt lite... Men en av mammorna sa när hon gick "vi ses väl på välkommen-baby-festen!" (what??) och jag har lite lust att fixa en sago-eftermiddag för några barn framåt hösten... Ja, och Kati föreslog en gemensam Halloween-fest, så vi kanske inte hinner få alltför mycket abstinens. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar